Finał III edycji konkursu ,,Dzień z Podravką”
20 marca 2014 roku, poznaliśmy zwycięzców III Edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Dzień z Podravką”. Konkurs odbył się w nowatorskiej, wychodzącej naprzeciw nowoczesnym technologiom formie, tzn. drogą internetową, a to zapowiedź zmian w formule tego wieloletniego projektu. W Wielkim Finale konkursu wzięło udział 7 drużyn, składających się z laureatów konkursów szkolnych, a wśród nich uczennice z ZSRCKU. W III edycji projektu uczestnicy poznawali tajniki kuchni śródziemnomorskiej, a w szczególności niedocenionej, a doskonałej kuchni chorwackiej. Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego im. Stanisława Staszica w Kościelcu reprezentowały: Ewa Gostyńska, Aleksandra Nuszczyńska, Klaudia Marciniak. Koordynatorkami były: Katarzyna Hryciuk i Jolanta Chruścielska. (gotujmy.pl)
Ze względu na wysoki poziom prac wybór nie był łatwy. Jury konkursu kulinarnego wyłoniło pracę najlepiej oddającą współczesną kuchnię śródziemnomorską. Zwyciężył zespół z Legnicy.
Pani Katarzyna Hryciuk z Zespołu Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Ustawicznego im. Stanisława Staszica w Kościelcu oraz Pan Artur Szcześniak z Zespołu Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego w Zielonej Górze – zostali nagrodzeni za scenariusz lekcji dotyczący kuchni śródziemnomorskiej.