ZSRCKU finalistą konkursu kulinarnego „Tradycyjne Produkty – Nowoczesna Kuchnia Polska” .
Znamy już finalistów konkursu kulinarnego „Tradycyjne Produkty – Nowoczesna Kuchnia Polska” 2012, odbywającego się w ramach Projektu „Żywność wysokiej jakości. Krótsza droga od producenta do konsumenta”, który współfinansowany jest przez Komisję Europejską, a realizuje go Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej we współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Slow Food Youth. Finał konkursu odbędzie się w Warszawie, w dniach 15-16 grudnia. Startowały w nim 34 szkoły zcałego kraju. Wśród tych 10 finalistów jest ZSRCKU. Szkołę reprezentować będą: Sebastian Dzierzgwa i Konrad Dzikowski wraz z opiekunką Katarzyną Hryciuk.
Finalistami zostali:
Lp. Szkoła Województwo
1. ZSG w Gorzowie Wielkopolskim lubuskie
2. ZSG w Warszawie mazowieckie
3. ZSAT w Ropczycach podkarpackie
4. ZST w Lesku podkarpackie
5. PWSIiP w Łomży podlaskie
6. ZSGS w Olsztynie warmińsko-mazurskie
7. ZSRCKU w Kościelcu wielkopolskie
8. ZS w Ostrzeszowie wielkopolskie
9. ZS nr 6 w Szczecinie zachodniopomorskie
10. ZSEH w Kołobrzegu zachodniopomorskie