Finał „Gotuj lokalnie 2014”

III miejsce uczniów ZSRCKU
 
27 września 2014 roku w Warszawie w Centrum Kulinarnym DORAM odbył się finał Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego organizowanego przez EFRWP ,,GOTUJ LOKALNIE”. Uczniowie ZSRCKU w Kościelcu: Weronika Kozłowska i Bartłomiej Brzozowski zajęli III miejsce. Przygotowali winną pierś z gęsi z pyrczakami, konfiturą z czerwonej cebuli z sosem dyniowo- gruszkowym i jeżynowym oraz ciasteczka lazur z gruszką i jeżynami. (Koło Nasze Miasto), (EFRWP)

W finale uczestniczyło 10 najlepszych drużyn z Polski, które zakwalifikowały się do finału spośród 72 zgłoszonych. W jury Konkursu byli: Prezes Fundacji Klub Szefów Kuchni Jerzy Pasikowski, znany z programu ,,Pytanie na Śniadanie”, właściciel Akademii Kulinarnej Marcin Budynek oraz prowadzący program ,,Jakubiak lokalnie” Tomasz Jakubiak. Do konkursu uczniów przygotowała Jolanta Chruścielska. Weronika i Bartek w nagrodę wiosną 2015 pojadą na 5-dniowy kurs do Akademii Kulinarnej Marcina Budynka do Augustowa. Uczniowie z Gorzowa Wielkopolskiego zajęli I i II miejsce.