W ZSRCKU uczą się od najlepszych
Uczniowie Technikum Żywienia i Organizacji Usług z ZSRCKU w Kościelcu uczestniczą w rożnego rodzaju wyjazdach szkoleniowych, które podnoszą ich kwalifikacje oraz dają doświadczenie zawodowe. Uczestniczyli między innymi w XIII edycji Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich – ,,Dorszowe Żniwa”, które odbyły się w średniowiecznym Zamku w Gniewie. Uczestniczący w mistrzostwach kucharze gotowali, a kelnerzy ZSRCKU serwowali dania dla jury oraz obsługiwali bankiet – synchronicznie z kelnerami z Zamku w Gniewie. Młodzi kelnerzy wywiązali się z powierzonego zadania świetnie.
Możliwość pracy, w tym samym miejscu co Kurt Scheller, Tomasz Jakubiak, Ewa Malika Szyc-Juchnowicz i wielu innych wspaniałych ludzi świata gastronomii, to wyjątkowe doświadczenie dla uczniów. Wszystko możliwe było dzięki Akademii Kulinarnej oraz Stowarzyszeniu Kucharzy Polskich, którzy zaufali i uwierzyli w młodych ludzi. Opiekunem uczniów była Katarzyna Hryciuk.