VII Edycja Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „Kuchnia Polska na Mazowszu” – eliminacje
Uczniowie ZSRCKU w Kościelcu: Bartłomiej Brzozowski, Kamil Pawlak, Weronika Kozłowska zostali zakwalifikowani do finału VII edycji Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „Kuchnia Polska na Mazowszu”, który składa się z dwóch konkursów: kulinarnego i kelnerskiego. Bartłomiej i Kamil wezmą udział w konkursie kulinarnym, a Weronika w konkursie kelnerskim. (Koło Nasze Miasto) (Technikum Żywienia), (Regulamin Konkursu)
Uczniowie ZSRCKU w Kościelcu: Bartłomiej Brzozowski, Kamil Pawlak, Weronika Kozłowska zostali zakwalifikowani do finału VII edycji Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „Kuchnia Polska na Mazowszu”, który składa się z dwóch konkursów: kulinarnego i kelnerskiego. Bartłomiej i Kamil wezmą udział w konkursie kulinarnym, a Weronika w konkursie kelnerskim. (Koło Nasze Miasto) (Technikum Żywienia), (Regulamin Konkursu)
W finale, 20 listopada 2015 roku weźmie udział 14 drużyn z całego kraju, a także z Niemiec. Konkurs adresowany jest do uczniów wszystkich profili szkół gastronomicznych w całej Polsce. Organizatorem konkursu jest Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie oraz firma Stalgast Sp. z o.o. przy wsparciu Mistrzów sztuki kulinarnej i kelnerskiej.
Opiekunem uczniów jest Katarzyna Hryciuk.
Opiekunem uczniów jest Katarzyna Hryciuk.