Konkurs kulinarny

ZSRCKU finalistą konkursu kulinarnego  „Tradycyjne Produkty – Nowoczesna Kuchnia Polska” .

Znamy już finalistów konkursu kulinarnego „Tradycyjne Produkty – Nowoczesna Kuchnia Polska” 2012,  odbywającego się w ramach Projektu „Żywność wysokiej jakości. Krótsza droga od producenta do konsumenta”, który współfinansowany jest przez Komisję Europejską, a realizuje go Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej we współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Slow Food Youth. Finał konkursu odbędzie się w Warszawie, w dniach 15-16 grudnia. Startowały w nim 34 szkoły zcałego kraju. Wśród tych 10 finalistów jest ZSRCKU. Szkołę reprezentować będą: Sebastian Dzierzgwa i Konrad Dzikowski wraz z opiekunką Katarzyną Hryciuk.

Finalistami zostali:  
Lp.                     Szkoła                                Województwo
1. ZSG w Gorzowie Wielkopolskim                    lubuskie
2. ZSG  w Warszawie                                     mazowieckie
3. ZSAT w Ropczycach                                   podkarpackie
4. ZST w Lesku                                             podkarpackie
5. PWSIiP w Łomży                                        podlaskie
6. ZSGS w Olsztynie                                       warmińsko-mazurskie
7. ZSRCKU w Kościelcu                                   wielkopolskie
8. ZS w Ostrzeszowie                                     wielkopolskie
9. ZS nr 6 w Szczecinie                                   zachodniopomorskie
10. ZSEH w Kołobrzegu                                   zachodniopomorskie